LukioJob 2017

Lukion toisen vuoden opiskelijat osallistuvat OPO02-kurssiin kuuluvaan LukioJob:iin jaksoissa 2. ja 5.

Jaksossa 2. laaditaan CV ohjeiden mukaan, ideoidaan LukioJob paikkoja, kirjataan toiveita ammattiesittelyihin ja opetellaan yhteydenottoa. Työpaikoilla tai oppilaitoksessa ollaan 30–31.3 2017 (to-pe), 2 työpäivää. Päivät voi tehdä myös viikonlopun aikana. Voit myös sopia vierailuja ja "job shadowingia" useampaan kuin yhteen paikkaan. Opiskelijat hankkivat itse paikan LukioJob ajalle. Alustavat yhteydenotot kannattaa tehdä jo tämän vuoden puolella.

Toiminta työpaikoilla tai oppilaitoksessa voi olla työn seuraamista, ammattilaisten haastattelua, tutustumista työtehtäviin ja alaan tai toiminnan tarkkailua. Työntekemiseen voi osallistua työpaikan mahdollisuuksien mukaan. LukioJobin tarkoitus on auttaa sinua selvittämään, mitkä alat sinua kiinnostavat ja valitsemaan jatko-opiskelupaikkaa. LukioJob puretaan 5. jakson viimeisellä viikolla

Lukiojob - ammattiesittelyjen valinta

Lukiojob - kirje työntantajalle

LukioJob - työhön tutustumispaikan ilmoittaminen

LukioJob - raportointiohjeet

LukioJob - palaute

CV:n kirjoittaminen

Palauta CV pdf-muotoon tallennettuna omalle opinto-ohjaajallesi
sähköpostin liitetiedostona. Nykyisin suurin osa työpaikkahausta on
sähköistä. Voit kirjoittaa CV:n joko suomeksi tai englanniksi.
Kun lähetät cv:si opinto-ohjaajalle, muotoile saatesähköposti sellaiseksi kuin lähestyisit oikeaa työnantajaa.

Tästä saat ohjeita työnhakuun.

Tiedote kotiväelle

Lataa tästä tiedote kotiväelle.