Kannettava tietokone

Lukiossa keskeinen työväline on henkilökohtainen tietokone. Valtaosa oppikirjoista muuttuu digitaalisiksi, monet kokeet tullaan toteuttamaan sähköisesti ja oppimistehtävät tehdään usein tietokoneella.

Ylioppilaskoe muuttuu sähköiseksi vaiheittain 2016–2019. Kokelas tarvitsee kokeeseen henkilökohtaisen päätelaitteen. Sähköistä koetilannetta harjoitellaan ensimmäisistä lukiokursseista alkaen.

Tämänhetkinen tilanne ylioppilaskokeen laitevaatimuksista

Ylioppilastutkintolautakunnan koejärjestelmä edellyttää normaalia kannettavaa tietokonetta, jossa on USB-, langallinen verkko- ja kuuloke/mikrofoniliitäntä ja jota voidaan ladata perinteisellä sähköjohdolla.

Tarkemmat tekniset minimivaatimukset löytyvät Ylioppilastutkintolautakunnan päätelaiteohjeesta.

Lisätietoa: www.ylioppilastutkinto.fi > Ylioppilastutkinto > Digitaalinen ylioppilastutkinto