Seinäjoen lukio
SEINÄJOEN LUKIO

Engees-linja

Kenelle sopii?
Niille, jotka haluavat opiskella oppiaineita englanniksi ja joiden yläkoulun englannin arvosana on vähintään 8.

Miksi opiskella englanniksi?
Kielitaito paranee huomattavasti. Jatko-opinnoissa vaaditaan sujuvaa englannin taitoa ja Engees-linjalla tämä taito kehittyy.

Valintamenettely
Valitse valintakortista merkitsemällä rasti ruutuun ’Engees-linja’. Jos hakijoita yli 25, karsinta suoritetaan ryhmähaastattelun ja kirjallisten näyttöjen perusteella. Tulokset ja kutsu lähetetään koteihin postitse.

Miten opiskelu on järjestetty?
Englanninkielisillä kursseilla ollaan noin pari tuntia päivässä koko lukuvuoden ajan. Alussa oppikirjoina on suomalaisia oppikirjoja, mutta opetus on englanniksi. Painotus on suullisella kielitaidolla. Linjaan kuuluvien englanninkielisten kurssien lisäksi voi valita muitakin Engees-kursseja. Englanninkieliset kurssit korvaavat samat suomenkieliset kurssit ja ovat sisällöltään vastaavia.
Pitkän matematiikan ja fysiikan opiskelu onnistuu.

Miten valinta tehdään?
Opiskelija rastittaa valintakortista projektikokonaisuuksien kohdalta Engees-linjan. Tällöin hänelle valitaan valmiiksi kokonaisuuteen kuuluvat 14 kurssivalintaa: ENE01-03 (englanti), FYE01 (fysiikka), HIE02 (historia), PSE01 (psykologia), KEE01 (kemia), MAYE01 (Matematiikka), FIE01 (filosofia), BIE01-02 (biologia), GEE01 (maantiede), UEE01 (uskonto) ja KUE01 (kuvataide). Lisäksi voit valita vapaaehtoisina kursseina BSE01-05 (kaupalliset aineet), YHE02 (yhteiskuntaoppi) tai KUE02 (kuvataide).

Jos ongelmia?
Jos opiskelija kokee Engees-opinnot liian haastavina, hän voi siirtyä pois Engees-linjalta.

Etuja
Engees-linjalaisilla on etusija Hollanti-Suomi -opiskelijavaihtoon 4. jaksossa.

Toisena opiskeluvuonna
Kokonaisuuteen kuuluu seuraavat kurssit: ENE04-06, ENE08, KUE02, YHE2, FIE2, MAE5 ja GEE2. Lisäksi voi valita soveltavia englanninkielisiä kursseja kuten FYE05, KEE03, BSE01-05 (kaupalliset aineet). Globaalimaailma -kokonaisuus soveltuu otettavaksi 6. jaksoon.

Ulkomaisia tutkintoja
Opiskelujen päätteeksi voi suorittaa AS ja A Level -tutkintoja opiskelluista oppiaineista suomalaisen yo-tutkinnon lisäksi.

Tällä sivustolla käytetään kävijäseurantaan tarkoitettuja evästeitä.