Opintokokonaisuudet

Laaja-alaisissa kokonaisuuksissa lähestytään tavallisilla kursseilla opiskeltavia asioita uusista näkökulmista ja samalla tehdään yhteistyötä eri oppiaineiden välillä. Opiskelijat saavat suoritettua tavallisia kursseja myös näissä kokonaisuuksissa.

Globaali maailma - globaali vastuu

Opintokokonaisuus sopii aivan kaikille - erityisesti sinulle, jos haaveilet kansainvälisestä urasta ja olet kiinnostunut hyväntekeväisyydestä ja kehitysaputehtävistä. Kurssilla käsitellään esim. ihmisoikeus- ja ympäristökysymyksiä, väestöräjähdyksen seurauksia, köyhyyden ja rikkauksien epätasaisesta jakautumisesta maailmassa sekä sodan ja rauhan teemoja.

Kokonaisuudessa saat suoritettua syventäviä lukiokursseja. Kurssin jälkeen olet taituri globaaleissa kysymyksissä. Tämä kokonaisuus ei ole pelkää teoriaa, vaan kokonaisuudessa on paljon vierailuja sekä tapahtumien ja tempauksien järjestämistä.

Lue lisää Globaalikasvatuksen kokonaisuudesta täällä.

Finanssiklubi

Kokonaisuus tarjoaa mahdollisuuden tutustua rahan maailmaan ja toimia finanssialalla. Kokonaisuuteen kuuluvat kurssit YH05 ja MAA16.

Pääsiäisdekkari

Pääsiäisen 2019 aikaan sijoittuva esityksellinen hanke, jossa mukana ainakin ÄI20 ja UE02 sekä mahdollisesti TO1-kurssit. Kokonaisuuteen sisältyy myös yrittäjyyskasvatusta.

Ikuisuusprojekti

Kokonaisuudessa rakennetaan siltoja näennäisesti vastakkaisten maailmankuvien välille. Muuan Ikuisuuskysymys ratkaistaan aiemmalla konseptilla jaksossa 2 FI 2 (VIL) + ÄI 17-19 (JOH). Esitykset kolmannen jakson päätteeksi.

NY – vuosi yrittäjänä

Opintokokonaisuus tarkoittaa oman pienimuotoisen yrityksen aloittamista ja sen liiketoiminnasta huolehtimista lukuvuoden aikana ohjaavan opettajan avustuksella. Samalla opiskelija saa suoritettua lukio-opintoja sekä opittua olennaisia asioita yrittäjyydestä.