Kielitieteen olympialaiset

Share |
13.03.2018

Kielitieteen olympialaiset lukiolaisille

Hei,

Helsingin yliopiston tiedekasvatuskeskus, Helsingin yliopiston humanistinen tiedekunta ja Suomen kielitieteellinen yhdistys järjestävät keväällä 2018 Suomen kielitieteen olympialaiset.

Kielitieteen olympialaiset on lukiolaisille tarkoitettu kilpailu, joka tutustuttaa maailman kielelliseen monimuotoisuuteen. Kilpailutehtävien ratkaiseminen ei edellytä ennakkotietoja kielitieteestä tai tiettyjen kielten osaamista, vaan yleinen kiinnostus kieliin ja looginen päättelykyky riittävät. Olympialaiset on loistava mahdollisuus tutustua kielitieteeseen erityisesti niille lukiolaisille, jotka haluavat hakea yliopistoon opiskelemaan yleistä kielitiedettä tai muuta kieliainetta, mutta yhtä lailla kilpailu on tarkoitettu kaikille muillekin kielistä kiinnostuneille.
 
Kilpailun ensimmäinen vaihe pidetään verkossa 24.–25.3.2018, ja kaikilla osallistujilla on kaksi päivää (lauantai ja sunnuntai) tehtävien ratkaisemiseen. Ensimmäisessä vaiheessa parhaiten menestyneet osallistujat kutsutaan loppukilpailuun Helsingin yliopistolle huhtikuun lopulla. Tarkemmat tiedot kilpailusta löytyvät kilpailun sivustolta http://blogs.helsinki.fi/kielitieteen-olympialaiset/
13.03.2018Ylioppilaskokeet
13.03.2018Kielitieteen olympialaiset
07.03.2018Hylättyjen ja hyväksyttyjen uusintojen ilmoittautuminen